۱۳۹۲ آبان ۲۸, سهشنبه
آذر منصوری (( جای خالی این زنان ))
اهمیت حضور زنان در نهادهای منتخب دموکراتیک به یک ضرورت غیر قابل انکار در عصر کنونی تبدیل شده است.اساسا اصلی ترین مقدمه توسعه همه جانبه ایجاد فرصت های برابر برای همه افراد جامعه است. زنان به عنوان نیمی از پیکره جامعه هستند که در اولین قدم به عنوان پیشگامان تحقق این امرباید حضور خود را در نهادهای انتخابی به اثبات رسانند. از سوی دیگر دولت های مستقر نیز باید از همه ظرفیت هاو تجارب کشورهای توسعه یافته و کشورهای مشابه جوامع خود برای تحقق این امر بهره گیرند که در مجال این گفتار نیست.
دوره چهارم فعالیت شورای اسلامی شهر پایتخت ایران در حالی آغاز می شود که علی رغم تحولات صورت گرفته در ارتباط با ضرورت افزایش میزان حضور زنان در نهادهای انتخابی و انتصابی شاهد تعداد کمتری از زنان دراین دوره شورا به ویژه زنان اصلاح طلب هستیم. اولین سوالی که به ذهن متبادر می شود آن است که دلیل این امرچیست؟آیا زنان در انتخابات شرکت کرده اند و موفق به کسب آراء لازم برای حضور در شورا ی پایتخت ایران نشده اند یا باید در جستجوی دلیل یا دلایل دیگری بود؟ واقعیت آن است که مدت ها قبل از آغاز ثبت نام این دوره از انتخابات تلاش ها و رایزنی ها برای حضور زنان صاحب نام و تاثیر گذار در حوزه مدیریت شهری آغاز و بسیاری از چهره های شاخص اصلاح طلب اعم از زنان ومردان آمادگی خود را برای حضور در این کاروزار انتخاباتی اعلام نمودند .ودر روزهای ثبت نام نیزافراد بسیاری با حضور در فرمانداری تهران این آمادگی را به ثبت رساندند .اما متاسفانه با رد صلاحیت گسترده بسیاری از آنان این امکان از آنان سلب شد .کسانی که به طور قاطع با توجه به گمانه زنی های موجود در صورت تایید صلاحیت شانس حضورشان به عنوان منتخبین ملت بسیاربالا بود.در این بین زنانی از گردونه رقابت حذف شدند که امروز و همزمان با آغاز فعالیت این شورا جای خالی آن ها بیش از هر زمان دیگر نمود پیدا می کند.زنانی که در صورت حضور در شورای شهر هر یک می توانستند منشا ثمر و خیر برای ساکنین این شهر باشند.
ا-دکتر معصومه ابتکار را همه می شناسند .
استاد دانشگاه تربیت مدرس ،قهرمان زمین و عضو فعال و وقت گذار دوره سوم شورای شهر تهران .کسی که بیشترین کوشش خود را برای بهبود محیط زیست کشور در زمان مسئولیتش بکار گرفت .حقیقت کشور و مردم را فدای مصلحت خود نکرد و این همراهی ونیز صراحت لهجه او که میراث گرانقدر حضرت فاطمه زهرا ص برای زن مسلمان است تا جایی بود که نسبت به سلامت شهروندان تهرانی هشدارهای جدی را را به گوش مردم ومسئولین و کارگزاران نظام رساند.تا شاید گوش شنوایی باشد و با این هشدارها از خسارات بیشتر جلو گیری شود. باور به .توانمندی مدیریتی او به حدی است که امروز به عنوان یکی از کاندیداهای شهرداری تهران مطرح است. همراهی او با آسیب دیدگان حوادث چند سال اخیر نیز از نکات برجسته کا رنامه و نشان از همراهی همیشگی او با مردم است .معصومه ابتکار یکی از زنانی است که در این دوره از انتخابات شورای شهر تهران رد صلاحیت شده است.
2-دکتر فاطمه راکعی استاد دانشگاه ،نماینده مجلس ششم ،دبیر کل جمعیت زنان نو اندیش و شاعر گرانقدر ومسئول کشورمان است که شعرش نیز در راستای ایفای مسئولیت او به عنوان یک زن مسلمان ومسئول است .او را همه ما از کودکی با اشعارش که در کتاب های درسی نیز کم نبود می شناسیم.دکتر راکعی نیز از زنان بنام در همراهی باخواست و مطالبات مردم ایران است.اشعار او بیانگر رسالت حقیقی هنر و هنر مند و نگاه انسانی او به این مقوله است. بطور قطع فاطمه راکعی نیز در صورت حضور در شورای شهر تهران می توانست در پیگیری مطالبات قاطبه هنرمندان و زنان این شهر بیشترین نقش را ایفا نماید .او نیز یکی از زنان اصلاح طلبی است که در این دوره از انتخابات رد صلاحیت شده است.
3-اکرم مصوری منش:نماینده مردم اصفهان در مجلس ششم. او همسر شهید ،از فرهنگیان و مدیران با سابقه کشور است .همسر او یکی از شهدای هشت سال دفاع مقدس است.درست مدت کمی پس از تولد آخرین فرزندش خبر شهادت یار و همراهش به او رسید .او در
این سال ها از یک طرف رنج هجران آن یار سفرکرده و پرورش یادگاران او را به جان خریده و از سوی دیگرنیز از هیچ تلاشی برای تحقق آرمان های شهدای انقلاب و جنگ هشت سال دفاع مقدس فرو گذار نکرده است.حال باید پرسید عیار پایبندی به انقلاب و آرمان های آن چیست که اکرم مصوری منش نیز جواز ورود به شورای شهر تهران را نمی گیرد؟
این ها نمونه کوچکی از زنانی بودند که به گمان بسیاری هیچ تردیدی برای تایید صلاحیت آن ها برای حضور در شورای شهر تهران نبود.زنان دیگری نیز برای حضور در این انتخابات ثبت نام کردند که نتوانستد مجوز در معرض را ی قرار گرقتن را از نهاد متولی بررسی صلاحیت اخذ نمایند.نمونه دیگری از این زنان روشنک سیاسی بود . نگارش مظلومیت و رنج های او در چند سال اخیر در مجال این مقال نیست.ونیز دیگر زنانی که در دیگر شهرها ی کشور برغم توانمندی و شایستگی و به دلیل رد صلاحیت نتوانستد در این عرصه به مردم خود خدمت نمایند.
به باور نگارنده مهم ترین دلیل جای خالی زنان اصلاح طلب در برخی از شوراها به ویژه شورای شهر تهران نیز همین است .جای خالی که علی القائده انتظار از زنان حاضر را برای پر کردن این خلا دو چندان می نماید.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر