۱۳۹۲ آذر ۲۰, چهارشنبه
آذر منصوری در گفتگو با پویش :
در واقع این مردم ایران هستند که در انتخابات نشان دادند که به هیچ وجه در پی راه حلهای خشن و روندی که در بسیاری از کشورهای دیگر اتفاق میافتد برای تغییر فضای حاکم بر جامعهٔ خودشان نیستند.
پویش - سرویس سیاسی: همهٔ مردم و جریانهای سیاسی که به منافع ملی میاندیشند یک صدا از این توافق حمایت کردند و به طبع این حمایت ما شاهد ایجاد جو روانی مثبت و در واقع باورتر شدن روزنههای امید در تمامی طبقات جامعهٔ خود هستیم.
آذر منصوری در گفنگو با پویش اظهار داشت: بعد از توافق تیم دیپلماسی ایران و گروه ۱+۵ در ژنو فضای روانی حاکم بر جامعهٔ ایران دچار تغییرات همراه با امیدواری شد به گونهای که این شادی و شعف را میشود در طبقات مختلف جامعه مشاهده کرد.
وی با اشاره به دلایل این تغییر فضا در کشور افزود: نکتهٔ اول اینکه در طول ۸ سال گذشته افکار عمومی با شکلی از هیاهو و جنجال که بر سر موضوع انرژی هستهای در کشور به راه افتاده بود، مواجه بودند و به همین دلیل افکار عمومی نسبت به این مساله به شدت حساس شده بودند به طوری که تقریبا میشد گفت تمامی طبقات جامعه اعم از فرادست و فرودست و طبقهٔ متوسط پیگیر مسالهٔ هستهای کشور بودند.
وی در ادامه، با اشاره به رویکرد دولت گذشته در قبال مسالهٔ هستهای، بیان کرد: همانطور که مشاهده کردیم، دولت گذشته رویکردی عجیب نسبت به مسالهٔ انرژی هستهای داشت، ابتدا تحریمها و قطع نامههای شورای امنیت را کاغذ پاره میخواند ولی در سالهای پایانی تمامی ناکارآمدیها و مشکلات داخلی، به ویژه ناکارآمدیهای اقتصادیاش را به پای تحریمها گذاشت و همانگونه که آقای دکتر روحانی هم گفتند پر درآمدترین دولت در طول چند دههٔ اخیر بدهکارترین دولت هم بود.
وی با مرور نقش مهم گفتمان سیاست خارجی در مناظرات انتخاباتی دورهٔ یازدهم ریاست جمهوری، افزود: اگر مناظرههای تلویزیونی کاندیداها باز بینی شود، دیده میشود که گفتمان غالب در انتخابات دورهٔ یازدهم، گفتمان سیاست خارجی بود و بر همین اساس چالش اصلی بین کاندیداها هم در درجهٔ نخست چالش سیاست خارجی و نوع مواجههٔ آنها با این چالش بود. در مورد مسائل داخلی هم، مهمترین گفتگوها، بحث بر سر چالشهای اقتصادی بود که بیتاثیر از سیاست خارجی نبود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: از سوی دیگر در طول سالیان گذشته گسترش وسائل ارتباط جمعی و روند رو به افزایش رسانهها و نیز تمرکز افکار عمومی بر مسالهٔ هستهای ایران در کنار حساسیتهایی که نخبگان و جریانهای سیاسی کشور نسبت به این مساله داشتند، برون رفت از چالش سیاست خارجی به یک اولویت جدی در برنامههای کاندیداها تبدیل شده بود و به طبع آن ما شاهد این حساسیت و الویت در افکارعمومی بودیم.
همهٔ این مسایل باعث شد که باز شدن گرهٔ هستهای ایران به یک خواست و مطالبهٔ عمومی در کشور تبدیل شود که با اولین سفر دکتر روحانی به نیویورک و اولین مکالمهٔ تلفنی ایشان و اوباما، فضای حاکم بر بازار و به ویژه جامعه با توجه به حساسیت این مساله به کلی تغییر کند و افکار عمومی منتظر اتفاق و گشایشی جدید بر روند حاکم بر مسالهٔ هستهای و شاهد باز شدن گره و قفل تحریمها و قطع نامهها در کشور باشند.
وی با اشاره به حمایت مردم و جریانهای سیاسی از توافق ژنو، تصریح کرد: وقتی اولین توافق بین دستگاه دیپلماسی کشور و گروه ۵+۱ در ژنو اتفاق افتاد، همهٔ مردم و جریانهای سیاسی که به منافع ملی میاندیشند یک صدا از این توافق حمایت کردند و به طبع این حمایت ما شاهد ایجاد جو روانی مثبت و در واقع باورتر شدن روزنههای امید در تمامی طبقات جامعهٔ خود هستیم. با این امیدواریهایی که ایجاد شده، مردم منتظر حل مسائل داخلی و گشایش مشکلاتی با جامعهٔ جهانی داریم، هستند.
وی فضای امیدواری ایجاد شده در جامعه را واکنش مردم به توافق ژنو خواند و ادامه داد: جو امیدواری که در جامعه ایجاد شده به نوعی پیام مردم پس از اجرای این توافق است. اگر ما خواست و مطالبهٔ مردم را مبنای تصمیم گیریهای قوای حاکم بر کشور در نظر بگیریم، علی القاعده مردم نشان دادند که خواستشان در حوزهٔ سیاست خارجی، خارج کردن ایران از انزوا و ابلاغ پیام صلح و دوستی مردم ایران به جامعهٔ جهانی است. در واقع این مردم ایران هستند که در انتخابات نشان دادند که به هیچ وجه در پی راه حلهای خشن و روندی که در بسیاری از کشورهای دیگر اتفاق میافتد برای تغییر فضای حاکم بر جامعهٔ خودشان نیستند.
وی افزود: مردم ایران به دنبال تداوم روند صلح بین ایران و جامعهٔ جهانی هستند و اگر این مطالبه مد نظر قرار بگیرد، خودش میتواند مهمترین پیام برای دستگاه دیپلماسی ایران و اتفاقا طرفهای درگیر با ایران، گروه ۱+۵ و حتی همهٔ قدرتهایی باشد که در مقابل خواست و مطالبهٔ مردم ایران مقاومت میکنند. هم چنین این مهمترین پشتوانه و دلیل برای حمایت از دستگاه دیپلماسی ایران است. به ویژه اینکه در این برهه از مذاکرات تقریبا یک صدایی کامل بین جریانات سیاسی و قوای حاکم بر کشور وجود داشت و ما با تقدیر و تشکر رهبری هم مواجه بودیم.
منصوری در پایان ثصریح کرد: اگر این اقدام که اولین گامش توسط دستگاه دیپلماسی کشور برداشته شده، همینگونه ادامه بیابد، ما بیشتر شاهد تغییر رویکری میشویم که کشور ما را در طول سالیان گذشته به این مرحله از مشکلات و مصائب و بحرانها رسانده است
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر